ОРБАН ДО БОРЕЛ : БИРОКРАТСКИТЕ БЕСМИСЛИЦИ НЕ ДОНЕСОА МИР ВО УКРАИНА

0
117

Фото : Архива на ,,Народен Глас”.

Унгарскиот премиер Виктор Орбан објави дека „токму бриселските бирократски бесмислици не донеле никаков резултат за воспоставување мир во руско-украинската војна“.

„Ако сакаме да ставиме крај на војната, потребен ни е политички пристап, наместо бирократски“, објави Орбан на платформата Х како коментар за пораката на шефот на дипломатијата на Европската унија, Жозеп Борел.

Борел претходно напиша дека посетата на Орбан на Москва спаѓа исклучиво во билатералните односи меѓу Унгарија и Русија.