ОПААА, КОНЕЧНО КРАЈ ЗА СВАРОВСКИ СЛУГИТЕ ВО СУДСТВОТО: БОМБА НА СДК, СЕ СПРЕМА РАЗРЕШУВАЊЕ НА СУДИИТЕ КОИ ГО ПУШТИЈА КОЧАН НА СЛОБОДА!!!

0
916

Судскиот совет испратил известување до претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски и до останатите 4 члена на кривичниот совет кој го ослободи од притвор бизнисменот во бегство Сеад Кочан дека стасала точката за предлогот за нивно разрешување, дознава САКАМДАКАЖАМ.МК . Известени се за основите за кои се бара разрешување на петтемина врховни судии и од нив се бара да одговорат на дописот.

Покрај Вангеловски, тоа се и врховните судии  Рахилка  Стојковска и Ристо Катавеновски, кои гласаа за ослободувањето на Кочан, но и двајцата кои гласаа против, Џемали Саити и Фаик Аслани. Сите пет врховни судии имаат обврска во рок од 8 дена да одговорат на предлозите за нивно разрешување и да дадат писмено објаснување и видување за предметот и за нивните одлуки „за“ или „против“.

Линк до целата сторија на СДК.МК