ОПАААААА, ДУИ Е ВО ГОЛЕМИ ЛАЈНА, ГО ЕБА ЕЖОТ И ТОА СО БОЦКИ : СЈО го побара случајот „Сопот“!

0
6385

Соопштение на СЈО:

На ден 04.11.2016 година од наша страна до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесено е барање за доставување на предметот познат во јавноста како „Сопот“.

Предметот е побаран со цел да одлучиме дали овој предмет спаѓа во надлежноста на Специјалниот јавен обвинител, имајќи предвид јавно објавен разговор од незаконски следените комуникации.

Во судскиот процес 11 Албанци беа осудени на вкупно 156 години затвор. Беа прогласени за виновни дека поставиле мина во 2003 година во село Сопот, Кумановско, при што загинаа двајца полски војници на НАТО и еден цивил.

Обвинетите Самет Љутфиу и Зенељ Клаиќи, велат дека очекуваат да бидат прогласени за невини.

Тие очекуваат и случајот да премине во рацете на Катица Јанева.