ОО СДСМ ПРИЛЕП – ПОПОСКИ : „ВОДОВОД“ ГО ПРИФАТИ ПРЕДЛОГОТ НА СДСМ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ЦЕНАТА НА ВОДАТА, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДА ГО ОДРЖИ ИЗБОРНОТО ВЕТУВАЊЕ

0
203

Прес конференција на Филип Попоски  – Член на Управен одбор во „Водовод“.

Почитувани граѓани,

Конечно, Управниот одбор на ЈКП „Водовод и канализација“ смогна сили да одговори на барањето на СДСМ и ја врати цената на водата на нивото од пред нејзиното покачување на 22 септември.

Тоа беше единството логично решение, откако Владата предводена од СДСМ ја намали цената на струјата за јавните претпријатија за водоснабдување и пречистителните станици на 95 евра за мегават – час.

Меѓутоа, ова не е и не смее да биде конечната одлука на менаџментот на јавното претпријатие и општинската власт, по прашање на цената на водата.

Да потсетиме: Во својата изборната програма, Борче Јовчески и ВМРО-ДПМНЕ ветија намалување на сметките за вода и канализација, потенцирајќи дека тоа било РЕАЛНО ОСТВАРЛИВО.

Од тие причини, го повикуваме градоначалникот Јовчески да го одржи ветувањето и да побара намалување на цената на водата.

Истовремено, наместо да измислува непостоечки работни места за вдомување на партиски војници и блиски роднини на функционери на ВМРО-ДПМНЕ, апелираме до директорот на „Водовод и канализација“, Игор Гулабоски, јавно да ја поддржи таквата иницијатива и да му предложи на Управниот одбор да донеси Одлука за намалување на сметките за вода.

Само на тој начин ВМРО-ДПМНЕ, Јовчески и неговиот другар Игор Гулабоски ќе покажат дека ги штитат интересите и се грижат за стандардот на граѓаните на општина Прилеп.

Секоја друга одлука освен исполнување на даденото ветување и намалување на цената на водата, ќе биде уште еден доказ за лицемерието и бесрамните лаги на Борче Јовчески.

Ви благодарам.