ОКТА ЌЕ И ДОНИРА ВОДОВОД НА ГАЗИ БАБА!

0
1405

Со заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, денеска имавме средба со директорот на ОКТА, Јаннис Геруланос.

Во рамки на својата дејност ОКТА како компанија поседува и сопствен водоводен систем. Токму овој водоводен систем ОКТА е подготвена да го донира на општината Гази Баба, со што општината би го стопанисувала и одржувала.

Со овој водоводен систем кои би го управувало ЈКП Гази Баба во голема мера би се решил проблемот со водоснабдувањето во општината.