‘ПОВТОРНО ДА СЕ ПРЕТИТЕ’ НА НОВИНАРИ : ОД ЛАЖЕН ПРОФИЛ УПАТУВАЛ ЗАКАНИ КОН НОВИНАРКА – ОЈО СО ОБВИНЕНИЕ ПРОТИВ 31- ГОДИШЕН ЖИТЕЛ НА ГРЧЕЦ

0
135

Основното јавно обвинителство Скопје до Основниот кривичен суд Скопје денеска достави Обвинителен предлог против 31-годишен жител на селото Грчец за кривично дело – Загрозување на сигурноста од член 144 став 5 во врска со став 4, како и ставовите 1 и 2 од Кривичниот законик.

– Обвинетиот по пат на информатички систем сериозно и се заканувал на една оштетена дека кон неа ќе изврши кривично дело за кое е пропишана казна затвор од пет години или потешка казна.