Од „За РАСКАЛАШЕНА Македонија“ почнаа да серат ОГРОМНИ ЛАЈНА ОД БИК и да се закануваат на Заев: Повели, пробај! Народот ќе зборува…

0
627

Иницијативата „За Заедничка Македонија“ преку Фејсбук страницата му се обрати на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, кој и преку собраниската говорница и преку прес конференција најави дека ќе се избере претседател на Собранието, или во пленарната сала или на друго место.

Заев, директно до тебе:

Не ни помислувај да одиш против народот. Не ни помислувај да одиш против Деловникот и Уставот.

А ако помислиш, ако помислиш да одиш против најголемите граѓански протести во историјата на Македонија… народот ќе зборува. Многу погласно отколку досега. Бидејќи народот е газда во сопствената држава.

Па, повели, пробај.