Од денеска белиот лава Чака ќе и прави друштво на белата лавица Бела во скопската ЗОО

0
303

Добредојде Чака ❤️

За првпат градот Скопје и скопската зоолошка станаа дом на бели лавови.

Чака ќе и се придружи на лавицата Бела која пристигна пред неколку денови.

Белите лавови се едни од најретките видови на светот и за жал се пред истребување во природата.