ОД БИХАЌКА ЗАПУКАА СО БОЕВА И ТЕНКОВСКА МУНИЦИЈА ПО МИЦКОСКИ: МИЦКОСКИ ПОВТОРНО ЗАСТАНА НА СТРАНАТА НА КОРОНА ВИРУСОТ, ПРОТИВ ВАКЦИНАЦИЈА И НОВИТЕ МЕРКИ, НА ШТЕТА НА НАРОДОТ

0
397
Медицинскиот пироман Христијан Мицкоски повторно на страна на корона вирусот, против вакцинацијата и новите мерки, на штета на здравјето на граѓаните
Новите мерки и масовната вакцинација се во насока на заштита на здравјето на граѓаните и колективното здравје откако новиот сој на корона вирусот почна да се шири.
Мерките кои веќе се применуваат во многу други земји, не ги делат луѓето туку го заштитуваат нивното и колективното здравје.
Ничие лично право не е и не може да биде над правото на заштита на здравјето на граѓаните.
Наместо да повика на доследно почитување на постоечките мерки за заштита и масовна вакцинација на граѓаните медицинскиот пироман Христијан Мицкоски повторно е на страната на корона вирусот.
Од самиот почеток на ковид кризата Мицкоски прави се да го поткопа системот, да поттикне непочитување на мерките и да ги одврати луѓето од масовната имунизација.
Делувањето на пироманот Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се на директна штета на здравствениот систем и претставува опоасност по здравјето на граѓаните.
Граѓаните го казнија ова некрофилно и пироманско однесување на Мицкоски и тоа ќе го сторат повторно.
Апелираме граѓаните да ги почитуваат новите мерки и да се вакцинираат. Повеќе вакцинирани, значи  помалку хоспитализирани и помалку рестрикции, значат заштита на здравјето на сите.