ОВОЈ ШРАПНЕЛ МОЖЕ ДА СРУШИ ХЕЛИКОПТЕР – ГЕНЕРАЛ АНГЕЛОВ ПОКАЖА ПАРЧЕ ОД ГОЛЕМА БОМБА КОЈА ЕКСПЛОДИРАЛА НА ГАЛИЧИЦА

0
522

Членовите на Планинската спасителна служба од Охрид, во областа над шумата на Галичица каде до пред некој ден гореа трева и грмушки, пронашле шрапнел од засега непознато експлозивно средство, најверојатно артилериска граната останата од првата светска војна, со поголем калибар.

Не сакам ниту да помислам што овој шрапнел може да му направи на човек или хеликоптер кој во моментот на експлозијата би се нашол во нејзина близина.