ОВОЈ ЧОВЕК ГО ИМА СЕКАДЕ, ВО ОПЕРАЦИОНИ САЛИ, СПАСУВА ЖИВОТИ, ЛЕЧИ НАРОД ОД ПАНДЕМИЈА, КИНЕ НЕРВИ СО АНТИВАКСЕРИ И СЕГА НА ТЕРЕН РЕНОВИРА МЕДИЦИНСКИ БАРАКИ СТАРИ 60 ГОДИНИ

0
454

Дотраерните бараки на амбулантите по повеќе од 50-60 години ги заменуваме со нови, модерни и енергетски ефикасни. 🙌Ова е проект кој е реализиран согласно стратегијата за реформа на примарното здравство што предвидува поголем број на услуги на примарно ниво со цел на пациентите да им се пружи услуга блиску до нивните домови и помало оптеретување на болниците.

✅9 замени и поставување на комплетно нови објекти на местото на старите руинирани амбуланти во населбите Бутел, Влае, Ѓорче Петров 2, Тафталиџе, Козле, Лисиче, Аеродром, Автокоманда и амбуланта Карпош. ✅1 нов објект на територија на општина Кисела Вода.

10 Комплетно нови амбуланти со:
✔️Нов внатрешен распоред, поставеност на чекалните такашто ќе се спречат гужвите;
⌚Соодветна уреденост на партерниот дел на влезот со клупи за чекање;
🧩Добро осмислен стретешки концепт за подобрување на услугата во примарната здравствена заштита;
⚕️Соодветни услови за пружање здравствена услуга на пациетите во различни делови од градот.

Фејсбук статус на министерот за здравство, Венко Филипче.