ОВОЈ ТРЕБА ДА СЕ АПСИ ПОД ИТНА ПОСТАПКА – БАЧЕВ ОТВОРЕНО УПАТИ АПЕЛ НАРОД ДА НЕ СЕ ВАКЦИНИРА, ЗНАЧИ ШТО ЌЕ МУ НАДРОБАТ ОД КАЈ ПУТИН ТОА ЌЕ ЈАДИ

0
1735

Владата вечерва удри по невакцинираните. По 16 август или вакцина или забрана за влегување во угостителски, спортски, културни… и било какви објекти. Според уставот, граѓаните се еднакви во слободите и правата по СИТЕ ОСНОВИ и вечерашната владина одлука за дискриминација не е во согласност со Уставот.

Ние во Единствена Македонија остануваме на одлуката дека вакцинирањето треба да биде лична одлука на секој поединец. Имаме две можности, прво, да ја оспориме одлуката пред уставниот суд и второ, народен протест.

Фејсбук статус на лидерот на ,,Единствена Македонија “, Јанко.Бачев.