ОВОЈ ТРЕБАШЕ ОДАМНА ДА ОТИДЕ ВО ИДРИЗОВО ПОРАДИ МОСТОТ ,,СЛОБОДА” – КАМИЛОВСКИ : ЗБОРОТ ПЛАН ЗНАЧИ РАДНИЦА, ПЛАНТАЖА, ПЛАНИНА, ПЛАНИРАЊЕ, ЗНАЧИ ТОА Е ТАКА ЗАТОА ШТО ПЛАНИНАТА Е СКАЛЕСТА ПА КОГА ПЛАНИНРАРИШ ИДЕШ ПРВ, ВТОР, ТРЕТ ПЛАН!

0
856
  • Самиот збор план значи радница, план, плантажа, планина, планирање, значи сите тие зборови зборуваат за нивоа бидејќи плантажите на планина се скалести па кога планинариш идеш прв план, втор план, трет план.

Камиловски во една од најзабеганите емисии во проруското студио на ,,Слободен Свет”.