ОВОЈ СИГУРНО ГО ИЗБРАА ЗА НАЈДОБАР ВМРОВЕЦ ЗАТОА ШТО ОД ЗЕМЈАВА ИСПРАЌА ЛАЖНИ БРИФИРАЊА ДО ЕК ЗА НЕЈЗИНИОТ НАПРЕДОК НА ПАТОТ КОН ЕУ – НИКОЛОВСКИ : МЕ ИЗБРАА ЗА МЛАД ЛИДЕР ВО ЕВРОПА ЗАТОА ШТО СЕ БОРАМ ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА

0
725

За мене преставува огромен чест што бриселската „Пријатели на Европа “ (Friends of Europe) ме избра за еден од 40 највлијателни личности под 40 години во Европа, вели денеска потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николовски откако беше избран да биде дел од програмата за млади лидери на бриселскиот тинк-тенк.

-За мојот избор од „Пријатели на Европа“ помеѓу другото напишаа и дека сум посветен на справување со корупцијата и настојување за членство на Македонија во ЕУ.

Овие зборови се силен мотив за мене да продолжам силно да се залагам за борба со корупцијата која ја јаде Македонија како и за членство на Македонија во ЕУ затоа што тоа го заслужува секој еден од вас. Корупцијата е основна причина зашто младите ја напуштаат Македонија и регионот, корупцијата ја јаде економија и ја уништува демократијата, затоа мора силно да се бориме со неа, вели Николовски.

Тој додава дека во изминатите речиси две децении голем дел од највлијателните и најталентирани личности во Европа биле дел од оваа програма и нивната воспоставена комуникација има силно влијание во Европа.