Овој пат цевките на пушките нема да се свртат едни против други помеѓу граѓаните, туку против Груевски и Мијалков!

0
1570

Osmani-Hadi-501x330

Груевски и Мијалков се обидуваат по секоја цена да исценираат меѓуетнички конфликт во Македонија и очигледно немаат намера да престанат со намерата. Им препорачуваме дека овој пат цевките на пушките нема да се свртат едни кон други помеѓу граѓаните, туку ќе се свртат против началниците Груевски и Мијалков.

Тргнете ги рацете подалеку од Куманово, а ДУИ да се разбуди од сонот и да ги превземе одговорностите кои и припаѓаат.

Pas bastisjes në Kumanovë dhe ngjarjes në Goshincë analisti Hadi Osmani thotë se me çdo kusht mundohen të shkaktojnë incidente, andaj kësaj rradhe Gruevskit dhe Miajllkovit tytat e pushkës do tu kthehen direkt kundër tyre. Ai vazhdon më tej duke akuzuar BDI-në për përgjegjësit që i takojnë kësaj partie që është në koalicion me VMRO-në

“Nuk e paskan nijet te ndalen me provokime dhe filmat. Me cdo kusht mundohen te shkaktojne incidente. Tregoni Gruevskit dhe Mijallkovit se kesaj rradhe tytat e pushkes do te kthehen direkt kunder atyre dyve dhe jo mes qytetareve. Larg duart nga Kumanove. BDI zgjohu nga gjumi dhe mer pergjegjesite qe ju takojne” shkruan analisti Hadi Osmani

Ndryshe sonte në Kumanovë u arrestuan tre shqiptarë ku edhe u bastisën shtëpitë e tyre.

Хади Османи – аналитичар