ОВОЈ МИНИСТЕРОТ СО БЕМКА ВО ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ЌЕ ЈА НАТЕРА БУГАРИЈА ДА ПРИФАТИ И МАКЕДОНСКА ПЛАТФОРМА : Договор на Македонија и Бугарија за интензивирање на меѓусебните билатерални односи, Бугарија ќе ја поддржи Македонија во Советот на ЕУ!!!

0
1616

Со колешката Екатерина Захариева се договоривме двете министерства да ги интензивираат односите. Зборувавме за нашите билатерални односи, како и за патот на Македонија кон ЕУ и кон НАТО и поддршката на пријателска Бугарија – иден претседавач со Советот на ЕУ.