ОВОЈ ЛИ Е ИСТИОТ ГЕРО ШТО ГО БРАНЕШЕ ВИЦЕ ПРЕМИЕРОТ ПЕШЕВСКИ КОГА НАРЕЧЕ НОВИНАРКА НА ВЕСТ КУРВА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА?!?!

0
1105

Пред неколку години, пријателчето на Геро, Пешевски нарече новинарка курва на сред прес конференција. Тогаш Геро го бранеше и со колумни и со се, сега го черечи Заев што него го нарекол суетен новинар?!?!

Еве потсетување за таа драма тогаш:

polemiki

Aco Kabranov
Aco Kabranov Nemam namera da polemiziram na fb. Vproccem toa ne sum go pravel dosega nikogass. No bidejki libertas otkoga proeri i za nassa zzal od nekolku lica occevidci ni besse potvrdeno deka toa se sluccilo prenesovme del od vesta od maktel.Se razbira procenivme deka trebe da se objavi kako vicepremier komunicira so novinar. Ne zavleguvavme vo drugite detali kako reagirale nejzinite kolegi vo Vest i ssto sakale da napravat a im bilo zabraneto. Sakam da kazzamnedozvolivo e na javen nastan-pres konferencija vicepremier taka da se odnesuva so novinar a i novinar dokolku bilo obratno. Se drugo dva ili tri pati izvinuvanjesomnevanje deka mozzebi nedobro razbrala vo incidentov e vo vtor plan. Ta neli se borime za slobodno profesionalno novinarstvo ili ke ccekame da poccnat da ni udiraat ccvrgi mokjnicite na vlast ili nivnite fanovi. Vo drugiot del odnosno relacijata na Gerovski i Ivanovski apsolutno ne zavleguvamednostavno toa e nivna liccna rabota vo koja nema mesto ni za moj stav ni za messanje.
Branko Geroski
Branko GeroskiАцо, јас не ја коментирав одлуката на Либертас да ја објави веста. Никогаш не ги коментирам одлуките на колегите дали нешто ќе објават или не. Ја почитувам твојата уредничка одлука. Во случајов, беше нападната одлуката на медиумите со кои раководам. Тоа ме натера да ја слушнам и другата страна, што е обврска на секој професионален медиум. И така стасав до деталите на приказната. Заборавив само еден, што сега ќе го дополнам. На досетката на Пешевски, новинарката возвратила: “А како би било јас да ве прашам дали вашите дома знаат дека одите со други жени?” Пешевски не се налутил, туку помислил дека новинарката, едноставно, го разбрала штосот. Е сега, дали ваков начин на комуникација е дозволен? Искрено, јас би сакал да биде. Ако нема зли намери.
Branko Geroski Уште нешто, Ацо. Не постои “релација” меѓу мене и Саше Политико. Постои долготрајна и безобразна харанга од негова страна кон мене. Кога еден друг идиот водел слична харанга против тебе, јас не сум кажал “тоа е нивна лична работа во која нема место за мој став ни за мешање”. И сум се мешал и сум кажал свој став. Ова колку да се знае.
Aco Kabranov
Aco Kabranov Se soglasuvam so ova vtorovi i samo da doplnam bidejki se raboti za relacija funkcioner novinar. CCinam deka Pessevski dossol vo kancelarijata na direktorkata na MPM ne poradi somnezz tuku otkako potccul deka vesnikot sakal da mu bara javno izvinuvanje. Moite izvori isto velat bile vo kabinetot na direktorkata vo prisustvo na urednikot i se izvinil na novinarkata no prethodno velat pobaral taa vo kabinetot na direktorkata da dojde bez nejziniot mobilen eventualno da ne go snimi kako se izvinuva..Ne mi se dopagja drag moj Gero vaka sso si igraat majtap so nas i ke se boram protiv toa i sega i so bilo koja druga vlast.
Branko Geroski Да Ацо, во право си. Јас и напишав дека начул за реакциите. Прочитај. Инаку, исказот на Пешевски кон новинарката бил по завршувањето на пресот и немало потреба од јавно извинување и снимање на извинувањето. А добро е што се извинил пред директорката и пред уредникот. Јас би повикал и претставник на синдикатот евентуално, но веројатно не им текнало. Инаку, сепак е најважно како било и каква била намерата. Без намера да се омаловажи, Ацо, нема навреда. А таква намера очигледно немало.

 

Aco Kabranov
Aco Kabranov OK no ssala ili ne bila nesolena i ke priznaess ja opleskal rabotata a e javna liccnost… Pozdrav veruvam nema da mi zameriss celta na dvajcata ni e profesionalno i slobodno novinarstvo bez posrednici direktorki i sliccni nessta

 

Branko Geroski
Branko Geroski Не замерам Ацо, се разбира.
Доказ: Околу полемикава и веста и ние расчепкавме малце во МПМ еве што нашиот извор дословно ни кажа:vaka hipo vo petokot mu javila direktorkata jana deka novinarite barale da objavaj vo vesniikot tekst i da baraat izvinuvanje i deka novinarite se navredeni hipo dogovoril so nea dossol kaj nea u kabinet i vo prisustvo na jana direktorkata i urednikot goran petrevski vo kabinet i se izvinuval na novinarkata na koja i rekol dali tvoite znaat deka si prostitutka najsmessno e sto hipo baral novinarkata da dojde bez mobilniot za da ne go snimi…