ОВОЈ ЛЕВО Е ЈАНКО БАЧЕВ, ОВОЈ ДЕСНО Е МИЦКОВСКИ, ИМА ЛИ РАЗЛИКА ВО НИВНИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПОНУДИ И ВИЗИИ?!?!

0
1139

Мицковски едно време за Јанко Бачев изјави дека руска фекалија пуштена во бурето на македонскиот патриотски отпор против власта на Заев…

Но ајде да видиме во реалноста дали има некаква разлика меѓу Бачев и Мицковски на политички план:

– двајцата бараат амнестија и протестираат за убијците од 27-ми април
– двајцата беа против договорот од Преспа и навиваа за референдумот да пропадне, кокетираа или активно навиваа за бојкот на референдумот, што значи и двајцата беа против влезот во НАТО.

– двајцата беа против законот за двојазичност со што се заокружи имплементација на рамковниот договор.

– двајцата јавно заговараат и спроведуваат системска блокада на државата затоа што била неуставна и предавничка и штетна за државата, Јанко тоа го збори, Мицковски тоа го спроведува во собранието со своите пратеници.

– единствена разлика е што Бачев е за Камчев да лежи затвор а Мицковски го брани?!?!?! Што значи Бачев е за нијанса помалце лош политички избор од Мицковски?!?!