ОВОЈ ИЛИ СЕ ЗАФРКАВА ИЛИ Е ШАРЛАТАН: ДВА ДЕНА ПОМИНАА ОТКАКО ПЕРО КАМИКАЗА Е ОФИЦИЈАЛНО КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК А УШТЕ НЕ ГО ЗНАЕ БУЏЕТОТ НА ГРАД СКОПЈЕ!

0
446

Ај што не знаеше синоќа во вестите на Сител колкав е буџетот на град Скопје и затоа не предложи капитални проекти, не знаел колку пари ќе имал??!?! Па и денеска, цели 16 часа по интервјуто на Сител, Перо Камиказа уште не знаеше колкав е буџетот и на новинарски прашања на денешниот прес пак не знаеше да каже какви капитални проекти ќе предложел, не знаел колку пари има во касата?!?!

Овој човек како да не знае дека секоја година институциите имаат годишен буџет во кој се знае колку е расход колку е прилив и колку остануваат за инвестиции, и врз основа на тоа се знае и колку може да се задолжат, тоа може да се дознае многу лесно со малку гуглање на интернет и разговор со некој банкар или некој од град скопје во претходните мандати.

Перо Камиказа или го мрзи да се спреми или мисли дека сето ова е заебанција и не му е ни гајле или пак е шарлатан кој и да е сериозен не е кадарен да се спреми и себе и да направи тим кој ќе му помогне да не се брука вака пред јавноста.