ОВОЈ Е ПЕЧЕН ЗА ТЕШКА ТУЖБА, БАЧЕВ СО ТЕШКИ И ОДВРАТНИ НАВРЕДИ КОН МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ, НИКОЛА ДИМИТРОВ : ТОЈ Е БУГАРАШ И ШПИУН НА ЦИА, ЌЕ ЈА ЗБРИШЕ МАКЕДОНИЈА, НА КРАЈ НАРОДОТ ЌЕ ОДЛУЧИ ЗА РУСИЈА И КАМЧАТКА!

0
932

– Бачев: Тежок и тажен ден за Македонија, бугарашот и шпион на ЦИА Димитров во обид да го избрише македонскиот народ

Изјава на претседателот на Единствена Македонија Јанко Бачев по повод потпишувањето на Пристапниот Протокол за членство на Македонија во НАТО

– „Вчера во Брисел беше тежок и тажен ден за Македонија со потпишување на Пристапниот Протокол со геноцидната организација НАТО во обидот за бришење на светото македонско име, идентитетот, историјата и традицијата на македонскиот народ.

Македонскиот бугараш Димитров кажа „да„ онаму каде македонскиот народ и поголем дел од граѓаните на Република Македонија на референдумот лани на 30 септември рекоа „не“. Никој не му даде право на шпионот на ЦИА Димитров во име на оваа генерација на Македонци да потпишува бришење на македонската нација во името на претходните и идните генерации на Македонци.

Единствена Македонија и јас лично се обврзуваме дека ќе останеме на првата линија во одбрана на националните и државните интереси. Единствена Македонија заедно со големата народна коалиција „Македонија-Блокира„ во која членуваат 84 организации од земјата и дијаспората ќе победи на претстојните претседателски избори и на парламентарните избори кога и да се одржат и ќе го искористи своето право да го поништо Договорот за промена на името како спротивен на домашното и меѓународното право. Јавноста треба да знае дека на крајот конечната одлука за членство во НАТО треба да ја донесе македонскиот народ и граѓаните или преку Собранието или на референдум по околу една година кога се очекува да заврши ратификацијата на Протоколот од сите 29 членки на НАТО.

                                                                                                                                      Со почит,
Центар за комуникации на Единствена Македонија, куртон подружница на Кремљ, Путин и Русија.