ОВОЈ Е ГОТОВ ДА СКАПИ ВО ЌОРКА ПОРАДИ НЕЗАКОНСКО КУПУВАЊЕ НА ДРЖАВЕН ИМОТ И ЗА МЕСТЕНКА ВО СУДОТ ОД КИЧЕВО : ПРАВДА МУ ЈА ОДЗЕДЕ НОТАРСКАТА ЛИЦЕНЦА НА АНТОНИО МИЛОШОВСКИ, ЌЕ ПРОДАВА ЧУШКИ И ФРЕНКИ НА ТЕЗГА!

0
657

Министерството за правда му ја одезеде дозволата за работа како нотар на Антонијо Милошоски, актуелен пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

Како што е познато Милошоски во нотар беше „произведен“ уште во текон на 2016. година, а во декемвеи истата година тој побара од „Правда“ да му го остави решението во мирувањеер, бидејќи на парламентарнмите изботи кои се одржаа истиот мјесец тој беше изсбран за пратеник. Неговото барање за мирување на решението за избор за нотар, доставено до Министерствто за правда, беше прифатено, бидејќи на власт се уште беше партијата на која и припаѓа Милошоски.

Во меѓувреме Законот за нотаријат претпе одредени измени меѓу кои и ти дека нотарската служба е неспојива со вршење на друга јавна функција и дека не може да се става решение во мирување.
Како на оваа одлука ќе реагира Милошоски засега е непознато, но може да се очекува тој да поведе управна постапка.

Инаку, Антонијо Милошоски е првообвинет во предметот наречен „Моќник“. Нему му се суди за незаконско купување на државен имот и за „местење“ на судија од судот од Кичево за кој Комисијата за верификација на факти донесе решение дека, наводно, бил соработник на тајната полиција.

Извор : Правосудство