ОВИЕ СЛЕПЦИ НЕ РАЗБИРААТ ДЕКА БОЈКОТОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ Е ВО КОРИСТ НА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА?!?!

0
1183

Се чини ќосињата и разните ВМРОНИ се како коњи со заслепувачки оглав, цепаат право и не гледаат лево десно.

По изјавите на Заев, Шеќеринска и Дескоска дека бојкотот на референдумот ќе го сметаат како порака од народот до нив тие да ја преземат одлуката околу договорот со Грција, се очекуваше сите овие про-руски антички забеготини да се прегрупираат и масовно да повикаат на излегување и гласање против договорот затоа што ТОА Е ЕДИНСТВЕН НАЧИН како да се спречи договорот, со успешен референдум и мнозинство гласови ПРОТИВ!

Со масовен бојкот само се намалува квантумот на оние кои се против, па така, на крај ќе имаме или на граница успешен референдум со огромна разлика во корист на тие што се ЗА или пак ќе имаме неуспешен референдум но сепак со огромно гласачко конто кое е ЗА, и во двата случаи, договорот со Грција ќе помине!!!

Единствен начин како да се врзат рацете на владата и на Заев во однос на договорот со Грција е успешен референдум и мнозинство гласови ПРОТИВ, тогаш владата ќе мора да се откаже од договорот.

Но како ова не го разбираат ВМРО-ните и разните анти-НАТО, про-Руски морони и кретени антички?!?!