ОВИЕ НЕ СЕ НОРМАЛНИ!!! Се спремаат контра-студенти за Студентскиот пленум во Битола?!

0
582

Фејсбук статус на Студентскиот пленум при Универзитетот Св. Климент Охридски – Битола:

10959297_673754472750320_2753917667635043742_n1-382x540

Почитувани колеги студенти, средношколци и сите останати заинтересирани граѓани!

Добивме дојава (од извори блиски до р. Драгор), дека утре, при прогласувањето на ‪#‎АвтономнаЗона‬ на Техничкиот факултет во Битола, ќе нè пречекаат „Сакаме да учиме“ или контра-студентите, по партиска директива.

И НИЕ сакаме да учиме, а утре ќе ви покажеме како тоа се прави, односно како ние го замислуваме образовниот процес! Слободен, независен и квалитетен!

Еве, ние од Студентскиот Пленум како ЕДИНСТВЕНО ЛЕГИТИМНО студентско движење уште од сега им кажуваме дека АРГУМЕНТИРАНО сме спремни за секакво опструирачко сценарио од контра-студенти кое претпоставуваме дека ќе случи.

ДОЈДИ И ПРИКЛУЧИ СЕ! МОН окупира, Пленумот – еманципира!

Да живее #АвтономнаЗона!

‪#‎ПоздравПленумци‬!