Овие нешта не треба да ги правите пред интензивен тренинг

0
562

fitnes-2-450x337

1) ДА ПИЕТЕ АЛКОХОЛ

.Во зависност од нивото на толеранција што луѓето го имаат, на некои луѓе алкохолот влијае повеќе, но секако доаѓа до дехидратација, ширење на крвните садови, намалување на моторните функции и о дефекти кои можат да го загрозат вашето здравје. Дури и една чаша алкохолен пијалак може да влијае на шеќерот во крвта, кој може да доведе до мачнина и слабост.

2) НЕ ПИЈТЕ ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ЧАША ВОДА

Еден час пред тренингот, а сфаќате дека испивте малку повеќе алкохол претходниот ден, па се фрлате на пиење вода. Дополнителната или вишок вода во случај на премногу алкохол од претходниот ден, може да ја влоши вашата состојба. Вашите бубрези можат да преработат литар вода за еден час, и ако испиете повеќе од тоа, може да се доведете во ризична здравствена состојба, како што е хипонатремија. Тоа се случува кога јоните на натриумот во крвта опаѓаат.Симптомите на оваа состојба се губење на енергија, слабост на мускулите и грчеви.Ако вежбате со стомак полн со течности, може да дојде до мачнини во текот на тренингот кои ги влијаат на тешките вежби со скокање и трчање.

fitnes4-450x337

3) НЕ ЈАДЕТЕ ЗАЧИНЕТА ХРАНА

Ако јадете голем, зачинет оброк пред тренинг, може да дојде до создавање силни киселини во желудникот.

4) НЕ ТРЕНИРАЈТЕ ПО ИНТЕНЗИВЕН СЕКСУАЛЕН ОДНОС

По интензивен сексуален однос тренинг не ви е потребен, затоа што веќе сте исцрпени.Но ако навистина сакате да истрошите уште малку енергија, прескокнете го сексот.

5) НЕ ОБИДУВАЈТЕ СЕ ДА ГИ ДОПРЕТЕ ПРСТИТЕ НА НОЗЕТЕ

Класичното истегање пред тренинг не е добро. вежбате, вашите мускули мораат да вршат поинтензивни котракции. Кога ќе ги истегнете, ја намалувате нивната можност да го направат тренингот како што треба.