ОВИЕ ЗЕЛКИ БЕЛИМБЕГОВСКИ СЕ КАКО ДА ГИ ПРАВЕЛ ЧОВЕК ВО ГАЗОТ НА НИЧЕ МАКЕДОН, КАДЕ ЛИ САМО ГИ НАОЃААТ БРЕ ПИЧКА ЛИ ИМ МАТЕР НИВНА ТУПА И ГЛУПА?! СПОРЕД НИКОДИМ ЦАРКЊАЗ МАКЕДОНИЈА БИЛА АНТИЧКА А ФИЛИП БИЛ РОДЕН ВО БИТОЛА?!

0
927

Од вакви копуци во МПЦ од вакви зелки белимбеговски кои прават каша попара со македонската историја ние си патиме и како нација и по националниот идентитет кои се повеќе го шират хеленизмот кој според сите научни и археолошки сознанија е далеку од сегашниот современ македонец. Овој цреп што го претставува бога врши најголемо сквернавење на македонската историја така што сите овие години, како шпекулации се пуштаа тие тези со цел да се замајува јавноста и да се пумпа лажниот национализам дека ние сме античка нација со потомство од хеленизмот или некој си копук Филип и Александар. Василије Јефтић, додека во минатото одработуваше за Бранко Црвенкоски, истиот алудираше за Воскопулос, дека е нешто такво, затоа што работел за општината Лерин па по дифолт дека мора и тој да е таков.

Имено порака за обединување на македонскиот народ упатил и некој талибанец од дијаспората по име Иван Џо Петрески, значи претседателот на Матицата на иселениците на Семакедонската средба во Трново си го променил и сопственото име а сега блуе за тоа како треба да си го зачува Македонија нејзиното уставно име?! Па каде го има ова лудило бре племето да им го ебам нивно?! Но, за будалаштините да бидат поголеми потоа Тошо Петров, од Светскиот македонски конгрес на таа средба во Трново се закани дека денешните пратеници во иднина ќе се нашле во Идризово и ќе им се конфискувал имотот заради велепредавство со името иако еден куп копуци и негови финансиери од дијаспора си го променуваат сопственото име и идентитет а сега Тошо ќе го бранел името па и уште се заканува?! Иако Илинден е празник на сите Македонци, пораките за заедништво беа засенети од оние против власта и референдумот за кое Тошо сечи орлови нокти во тесна соработка со Бачев и фронтот за одбрана на МаЌедоња.

И секако на средбата во Трново, за да се заокружи нормата на антички мунгоси, Архимандритот Никодим Царкњаз рече дека Македонија од античко време, па до денес е иста држава, нагласувајќи дека и Филип се родил тука во Битола.

Па кое е ова лудило људи мои, овие се како човек сите групно да ги правел во газот на Ниче Македон ц ц ц ц 😀