Ова се новите членови на одборот-директори на Македонски телеком

0
2508

Предлог за разрешување на сегашните членови на одборот на директори, и за назначување на нови, владата доставила до „Македонски телеком“ .

Жарко Луковски, Панче Кралев, Небојша Стајковиќ, Александар Стојков и Владимир Здравев, треба да бидат разрешени а предложен е Горан Трајановски, кој треба да биде избран и за главен оперативен директор, како и Сашо Велевски, претседател на општинската организација на СДСМ Прилеп, братот на пратеничката од ДУИ Ермира Мехмети, Замир Мехмети за неизвршен независен член, Дивна Ефтимовска за неизвршен независен член, Анета Симеска и Назим Буши кој треба да биде реизбран.