ОВА Е ПРЕКРАСНА МАКЕДОНИЈА: Министер Албанец пречека стотици Македончиња од емиграција дојдени да учат Македонски јазик

0
4384

Вечерва во Охрид ја имав честа да го посетам летниот камп на Министерството за Надворешни Работи на Република Македонија / Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Macedonia за македонски јазик за децата на наши сонародници од дијаспората. Преку 70 деца една недела учат и се дружат. Ваквите кампови остануваат во меморијата за цел живот, а и пријателства.

Оваа вечер беше наречена “Хрватска вечер” посветена на петте другарчиња од хрватската заедница во Македонија кои се дел од овој летен камп.

 Фејсбук статус на министерот за Дијаспора, Едмонд Адеми