Ова е најубавиот мост во светот

0
801
Областа Хубеи во централна Кина може да се пофали со најубавиот понтонски мост кој преку прекрасниот пејзаж го следи текот на реката.

Овој живописен и бајковит предел претходно можело да се види само од чамец.

Дрвената променада во Шизигуан, за прв пат била снимена во саботата, за веќе следниот ден, 1. мај, меѓународниот празник на трудот, да биде откриена во јавноста.

Должината на овој мост изнесува 500 метри, а неговата линија ја следи реката, кружејќи околу планините кои ја окружуваат. На посетителите им е овозможено да шетаат во двете насоки. Бидејќи мостот плови на површината, туристите имаа чувство како да одат по вода.

Целиот предел е окружен од шума и неверојатни тонови на зелена боја, која дава чувство на спокојство и мир, пишува Daily mail.