ОВАА СКРЕНАЛА СО УМОТ: КАРАКАМИШЕВА СЕ ЗАКАНУВА ДЕКА КОГА ВМРО ЌЕ СЕ ВРАТИ НА ВЛАСТ ЌЕ МЕНУВАЛА НОВИНАРИ ВО МЕДИУМИ?!?!

0
228

Болкава за која пишува Миленко е сеприсутна и голема.

Како поткрепа на вистината, имам лични признанија од новинари дека колегите под влијание на “демократските” структури во државата ИМААТ ЗАБРАНА да ме интервјуираат, земаат изјави или на каков било друг начин да стапуваат во контакт со мене.

Дека тоа е вистина потврдуваат и самите новинари кои се плашат да говорат јавно за ова.

Интересно, но една позната новинарка која изминатите години ми се воодушевуваше и секој ден ми се јавуваше за консултации и правни совети, пред 3 години наеднаш пропадна во дупка.

Имам инфо дека имала ЗАБРАНА за контакт со мене???!!!

И таа ја прифатила ЗАБРАНАТА???

Колку треба да си дебил од 1-10 да потпаднеш под такви уцени?

Среќа наша е што имаме мали прозорчиња кон светот, твитер и фејсбук, линкедин и академиа.

Но, тие секако не можат да бидат замена за ослободените од ропство национални телевизии.

Следната власт ЌЕ мора да ги отвори медиумите и да ги замени послушниците со квалитетни новинари.

Во спротивно, НЕМА ДЕМОКРАТИЈА.

ТАА ЌЕ ОСТАНЕ УТОПИЈА!

П.с. Кога ќе го прочитаат ова дотичните нека ме поштедат од кукумљавкање ..нема потреба од никакви коментари, СЕ Е ЈАСНО!

Тања Каракамишева, фејсбук статус.