ОВАА СЕГА ЌЕ СЕ ОМАЖИ ЗА НЕКОЈ ОД СДСМ ЗА ДА НЕ И ЗАСТАНЕ КАРИЕРАТА – ЕКС ДОДОВСКА, СЕГА ДАМОВСКА, ОВАЈ ВАСИЛЕВСКА: Го прифаќам разрешувањето од Пендаровски, датум за преговори за милион години!

0
1575

Откако претседателот Стево Пендаровски побара разрешување на професорката Иванка Додовска која беше претставник во Националниот совет за евроинтеграции на претходниот Кабинет, со свој став се изнесе и самата Додовска, која порача дека со задоволство ќе ја напушти функцијата.

„Секако дека бара и секако дека со задоволство му ја препуштам плодната работа во Националниот совет за ЕУ на Сашко. Со среќа нека е препораката за… па добро, препораката да има препорака дека за милион години ќе добиеме датум. За 27 Април, стојам зад секој збор и верувам дека конечно Рускоска ќе ги најде организаторите и дека ќе има правда, ако не сега, тогаш кога ќе ги вратиме институциите на системот во нормала. Времето е најсилниот адут за жртвените јагниња кои ги пеплосавте за гнасна цел. Да живее Република Македонија, право и правда за сите македонски граѓани!“, истакна Додовска.

Инаку ова женче има многу интересен историјат. Прво беше во брак со лидерот на ВМРО Народна, Марјан Додовски со чија помош стана професорка па и видна аналитичарка по куртон телевизиите.

Откако Марјан Додовски стана ситна риба и тотално небитен во политиката, оваа го шутна и сега е во брак со Борис Дамовски, еден од водачите на Заедно за Македонија.

Сега прашање на време е кога ќе најде некој од СДСМ, затоа што кариерата не смее да застане, мора да се иде напред! Сите во земјава мењаат партиски книшки, оваа мења брачни партнери зависи кој е на власт и колку е моќен!