ОВАА ЛИСТА ТРЕБА СЕКОЈ АКТИВИСТ НА СДСМ ДА ЈА ЗНАЕ НА ПАМЕТ: Николовски ги наброја мерките и успесите на владата на СДСМ!

0
405

Малку факти за мерките и успесите 👇

👉15 % МојДДВ назад,
👉 17.1 % историски најниска невработеност,
👉 20 % зголеми плати во клучните сектори,
👉 34 нови договори за странски инвестиции,
👉 43 инвестиции во градинки,
👉 60 % зголемена минималната плата,
👉 101 км гасоводна мрежа во изградба,
👉 300 % во просек зголемена социјална помош,
👉 500 км патишта се рехабилитираат/градат,
👉 700 денари месечно повеќе за секој пензионер,
👉 1.320 нови фирми во 2019 со активни мерки,
👉 1.477 склучени договори за ИПАРД,
👉 1.700 практиканти поддржани од АВРМ,
👉 2.370 денари зголемена просечна плата,
👉 3.000 денари месечно младински додаток,
👉 4.171 лицe зема социјална пензија,
👉 6.000 денари субвенционирање на плата,
👉 8.500 приматели на обрзовен додаток,
👉 12.000 стечајци добиваат месечен приход,
👉 14.500 денари зголемена минимална плата,
👉 16.600 земјоделци добија поврат на данок,
👉 27.000 приматели на детски додаток,
👉 45.000 вработени добија зголемени плати,
👉 50.000 земјоделци добија зелена нафта,
👉 54.395 нови работни места (2017/2019),
👉 90.000 работници имаат зголемена мин. плата,
👉 100.000 денари плати на специјалистите,
👉 800.000 граѓани имаат бенефит од зголемената просечна плата,
👉 1.400.000 € исплатени за обуки од АВРМ,
👉 7.000.000 € поврат на МојДДВ за 6 месеци,
👉 7.800.000 € исплатени за самовработување,
👉 12.500.000 € од ИПАРД исплатени во 2019,
👉 16.000.000 € исплатени на стечајците во 2019,
👉 70.000.000 € одобрени за лок.инфраструктура,
👉 100.000.000 € одобрени за нови инвестиции во системи за наводнување,
👉 335.000.000 € редовно исплатени субвенции,
👉 741.000.000 € рекордни странски инвестиции…

Рекордни, лидерски и историски показатели.

Продолжуваме #НаПравПат! – напиша на Фејсбук, генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски.