Објавен новиот јавен повик за финансиска поддршка за новоосновани старт-ап и спин-оф компании

0
1487

#ФИТР им дава приоритет на младите бидејќи тие се идните двигатели на економскиот раст! Објавен новиот јавен повик за финансиска поддршка за новоосновани старт-ап и спин-оф компании. Во соработка со World Bank Skopje доделуваме 1 милион евра за развивање на нови бизниси.

Сите детали за овој повик за кофинансирање н грантови за новоосновани трговски друштва, како и критериумите и условите за аплицирање се достапни на следниот линк: www.fitr.mk/startapuvaj

Аплицирај и СтартАПувај!