ОБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА: Мицкоски да му се извини на Бошкоски за се што стори ВМРО ДПМНЕ против него, па да зборува за „политичка хајка против неистомислениците“!

0
1395

Денес имавте храброст од името на ДПМНЕ да кажете дека е време да се
фатиме за работа и за борба против политичката хајка на
неистомислениците.

Кога зборувате за срамен процес и за политичка хајка и не нарекувате
комунистичка власт, да ве потсетиме за вашата хајка против
Претседателот на Обединети за Македонија, Љубе Бошкоски.

Го помните 6 јуни 2011 година, ден по парламентарните избори?

Апсењето и пресудата е третирано како политички мотивирано од повеке
домашни и меѓународни релевантни организации, вклучително и во
извештај во Стејт Департментот.

Дали ги помните јавните изјави на некои таканаречени новинари кои
кажаа дека се радуваат што е уапсен? Се смееле и се радувале?

Вие немате легитимитет да зборувате и дискутирате за т.н. политички
хајки и т.н. монтирани процеси.

Вие уште пред неколку години ја докажавте вашата доктрина и спроведени
акции против неистомислениците.

За да може да зборувате за некакви хајки против неистомислениците,
прво треба да признаете дека вашиот претходник Груевски водеше
политички прогон против неистомислениците, не само против Љубе
Бошкоски, но и против голем број луѓе, поголемиот дел од ВМРО-ДПМНЕ.

Извинeте се на Љубе Бошкоски и признајте ги политичките прогони кои ги
вршевте во вашето десетгодишно владеење, оградете се од политиката на
Груевски, па после коментирајте за овогодинешните случувања.