НУКЛЕАРНА МЕГА БОМБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРИЛЕП, ИЛИЈА ЈОВАНОСКИ : Долгот на Општина Прилеп за една година е НУЛА ДЕНАРИ!!!

0
3452

„Прв капитален проект на Општина Прилеп е вратениот долг кон
добавувачите и доверителите во висина од 104 милиони денари. Долгот на
Општина Прилеп е нула денари! За мене е задоволство што следната година
ќе стартуваме од нула. Сите средства ќе бидат во оптек. Иако годинава се
реализираа сите активности, ние ги вративме сите долгови“, рече
градоначалникот Илија Јованоски, на денешната прес конференција на која
што направи резиме за реализацијата на целокупната програма и сите
активности на Општина Прилеп, во неговото едногодишно работење заедно
со новата локална гарнитура.

„Наследив задолжена Општина, урбанистички хаос, злоупотреба на
службената положба.

Но,ветеното законско работење и мојата моралната обврска кон граѓаните ги
потврдувам.

Ветив одговорно, економично, транспарентно и отчетно работење. Сè што
направивме годинава е во консултација со Граѓанскиот парламент, со
граѓанскиот сектор, со граѓаните на Прилеп. И направивме многу.Задоволен
сум од сработеното, но секогаш може подобро и повеќе. Така ќе биде во
иднина.

Сега има нов амбиент, нови можности за работа во Општина Прилеп.

Наследив долг од неполни 3 милиони евра. На примопредавањето
ексградоначалникот Марјан Ристески не го потпиша записникот што го
изготвија неговите претходни соработници, само од нему познати причини.
Околу 60 милиони денари се долг кон Светска банка за изградба на влезниот
булевар во Прилеп. А,околу 38 милиони денари се ризик од судски извршни
решенија кон поранешни доверители. Кон доверителите Општина Прилеп
беше задолжена околу 100 милиони денари. Овој долг е сега вратен.