НУКЛЕАРНА БОМБА: Препораката за членство на Македонија во ЕУ веќе е изгубена?

0
967

Препораката за членство во ЕУ земјава веќе ја има изгубено, само прашање е кога тоа ќе биде соопштено, брифираат дипломатски извори  за „Плусинфо“. Ова е една од санкциите што ќе ја погодат земјава, а што индиректно ги најавува ЕУ преку неофицијални изјави дадени за странски медиуми. Официјално пак е молк, ниту од делагацијата на ЕУ во Скопје ниту од амбасадата на САД не даваат никаков одговори на прашањата поврзани со евентуалните санкции за земјава, како последица на непочитувањето на Договорот од Пржино.

Покрај губење на препораката , голем дел од политичарите ќе бидат на црни листи, а граѓаните ќе се соочат со укинување на визната либерализација и големи проблеми поради финансискиот колапс на земјава.

Целиот текст ОВДЕ