НУКЛЕАРНА БОМБА НА ПРИЗМА: БОДИГАРДОТ НА ГРУЈО, БРАТ НА НИНЏА, ПРЕКУ КОЈ СТИГНАЛА НАРЕДБАТА ЗА АКЦИЈА, ГО СКРШИЛ МОБИЛНИОТ СО ЧУК И ТАКОВ ГО ВРАТИЛ ВО ВЛАДА!

0
1792

На разговор во Обвинителството изминатите денови бил повикан и Благоја Василевски, брат на обвинетиот Александар Василевски – Нинџа, кој е во бегство. Од телефонот на Благоја (кој како обезбедување на Груевски на 27.4.2017  бил во Виена), тој ден во 14:30 часот бил остварен првиот контакт со Нинџа, по што почнала засилена комуникација и координација меѓу мрежата од лица инволвирани во подоцнежното насилство.

Телефонскиот апарат што го користел Благоја му припаѓал на СОЗР, а во службата бил вратен механички целосно уништен. Како што дознаваме, Благоја тврдел дека со братот водел приватни, семејни разговори.

Повеќе за ова на Призма.