НУКЛЕАРНА БОМБА НА ПОРТАЛОТ ОХРИД СКАЈ: Грујо гради раскошна вила во Охрид веднаш до црквата Свети Канео

0
2035

Груевски немал само плацеви на Водно ,кој ги земал за Џабалак, напротив сакал и Кралески да се круниса како врховен Бог,онака по примерот на една од легендите за постанок на Лихнид врзана за Богот КАДМО.

За таа цел Никола Груевски ,добил за џабалак место со дозвола за градба во старото градско јадро на Охрид ,веднаш пред Црквата Свети Јован Канео, или веднаш над пештерата која се поврзува со Богот Кадмо. Со одлука на екс градоначалникот на Охрид Никола Паун Бакрачески ова место се продава за цена од 52.000.000 денари  со платени комунални давачки на непознати 24 фирми,или една градежна парцела се продава на 24 правни субјекти ,а кој правни субјекти се под директна контрола и врска на Никола Груевски!

Градбените активности експресно започнаа во 2016 година ,за истите да се стопираат во 12 месец 2017 година , или веднаш послем парламетарните избори во 2017 година ?! Денес , на ова место не се обавуваат градежни дејствија ,како би се прибршила висококатницата на Никола Груевски.Од она што може да се увиди на лице место,сите активности’ застанале?!

За градбата согласност издале :Општина Охрид со указ на тогашниот градоначалник Бакрачески,министерката за култура Камческа-Милеска, министерот за транспорт и врски Миле Јанакиевски.

Во прилог Фотогалерија од луксузната вила на „богот “ никола груевски во Охрид.

Фотографија на Sasho Denesovski.Фотографија на Sasho Denesovski.Фотографија на Sasho Denesovski.Фотографија на Sasho Denesovski.Фотографија на Sasho Denesovski.Фотографија на Sasho Denesovski.Фотографија на Sasho Denesovski.Фотографија на Sasho Denesovski.Фотографија на Sasho Denesovski.Фотографија на Sasho Denesovski.

Извор : ОхридСкај