НОВ ШОК ОД ФИКУСОТ ВАЛАНДОВСКИ НА ВОДНО: Хорхе во моментот потпишал нови аболиции и амнестии но немал намера за тоа да држи прес, ќе си траел и праел?!

0
1441

Дознаваме непотврдени информации дека во овој момент претседателот Хорхе Куртонски потпишал нови аболиции и амнестии за нови случаи кои ги отворила Катица изминативе денови. Дознаваме дека Иванов немал намера за ова да ја известува јавноста туку ќе ги потпишувал и ќе ги праќал во службен весник со стратегија дека јавноста веќе била информирана за најавените нови аболиции и сметал дека нема потреба да јаљ известува пак за новите аболиции.

Останува да почекаме да излезе утрешен службен весник и да видиме дали е ова точно. Во моментов СЈО ровари во Битола и има веќе 3 притворени фисоки соработници на Талевски кој беше аболициран од Хорхе пред една недела. Се слуша дека сите три пропеале се што им било побарано како инфо, се испаничиле луѓето!