НОВ ОБИД ЗА ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ПЕТТЕ ЛИЦА КАЈ ПЕШТЕРАТА КРИЖНА ЈАМА ВО СЛОВЕНИЈА

0
359

Петте лица, двајца водичи и тричленото семејство, кои веќе трет ден се заробени во пештерата Крижна јама во Словенија, денеска (8 јануари) посотои можност да бидат извлечени.

Спасувачите ќе се обидат повоторно да ги извлечат од пештерата откако нивото на водата почнала да опаѓа. Шефот на службата за спасување во пештера, Валтер Закрајшек, изјавил дека нивните екипи повторно ќе се спуштат во пештерата, и ако се биде во ред спасувањето ќе се случи околу 17 часот, пренесува новинската агенција Бета.