НОВИНАРОТ ГАЈДОВ ОСУДЕН ЗА КЛЕВЕТА ПРОТИВ ПРОФЕСОР ФРЧКОВСКИ ЗА ТОА ДЕКА ТОЈ ГО ОРГАНИЗИРАЛ АТЕНТАТОТ НА ПОКОЈНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ КИРО ГЛИГОРОВ

0
624

Првостепениот суд го осуди Љубомир Гајдов за клевета изречена против професорот Љубомир Д. Фрчкоски.

Гајдов изјави дека некој до американците му рекол дека тогашниот министер за внатрешни работи, Љубомир Fрчкоски е организатор на атентатот на поранешниот претседател Киро Глигоров.

Ова Гајдов го кажа по повод промоцијата на книга на Стојан Андов и го пренесоа повеќе медиуми.