Новинарката Светлана Јовановска му фрли бомба на Грујо во сред Брисел: Го праша ли генералниот секретар на НАТО која е таа странска земја која ја шпионира Македонија и ја руши твојата влада?!

0
689

natonovaprashanje

Новинарката на порталот Нова ТВ му фрли бомба на Грујо во сред седиштето на Нато во Брисел. Со оглед на сценариото кое тој и неговата пропаганда го сервираат пред македонската јавност дека странска служба ја шпионира Македонија и ја руши неговата влада, таа го праша дали ја искористил средбата со секретарот на НАТО да го праша која е таа земја која му ја шпионира земјата и дали ќе побара од НАТО да престане да ја шпионира Македонија и да го одбрани од идни такви напади?!

Грујо на ова нешто сереше без везе додека секретарот на НАТО побара да се спроведе темелна и објективна истрага.