НОВА ДРАМА НА ПОВИДОК СО БУГАРИЈА: ГРУЕВЦИ СО ДРЖАВНИ ПАРИ СНИМИЛЕ ТВ СЕРИЈА КОЈА ЌЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ЕМИТУВА НАСКОРО ВО КОЈА БУГАРИЈА Е ПРИКАЖАНА КАКО САДИСТИЧКА ДРЖАВА

0
4768

На повидок е нова драма помеѓу Македонија и Бугарија. ТВ Алфа и груевци во неа снимиле ТВ серија која треба да почне да се емитува наскоро во земјава.

Серијата треба да ја прикаже Бугарија како садистичка држава иако се работи за 2022 година иако со ваквите потези има интенции да се нарушат добрососедските односи помеѓу двете земји како што е претходниот обид за инцидент пред гробот на Гоце Делчев кај црквата Св.Спас каде Александар Пандов од една страна и Ангел Џамбаски од друга страна организираа крвав инцидент во земјава.