НОВАТА ЅВЕЗДА НА МАКЕДОНСКАТА РАДИКАЛНАТА ДЕСНИЦА Е МУСЛИМАН И БОШЊАК КОЈ СЕ ПРЕСТАВУВА КАКО МАЈК ТАЈСОН – ЗНАМЕТО ОД КУТЛЕШ И ПЕСНИ ОД ВАСКА ИЛИЕВА ВО ПОЗАДИНА А ВИСТИНСКОТО ИМЕ МУ Е СЕАД МЕХМЕДОВИЌ

0
1413

Додека зборува често се слуша селскиот оџа во позадина, претпоставувме дека човекот живее во село Горно Оризари, Велешко каде над 2000 жители се Бошњаци дојдени од Санџак а останатите се околу 500 македонци, турци и албанци.

Се преставува како голем македонец, знаме од Вергина позади, песни ечат од Васка Илиева и се тоа е во ред, но човекот е Бошњак и муслиман…

Никогаш не го кажува своето име и се преставува секаде како Мајк Тајсон.