НОВАТА ЕРА НА ГРУЈЧЕ КАЈ ШТО СТИГНАЛА ОДРАЛА ДО ГОЛА КОСКА : Марија Хаџи-Лега потрошила 20.000 евра за службени патувања во Јапонија, Шпанија, САД…

0
3507

Додека скопската Клиника за гинекологија со години функционира во хорор-услови, со недостиг од кадар, нарушени меѓучовечки односи, лекарски грешки, фаворизирање партиски послушници, алармантна смртност на новороденчињата, поранешната директорка Марија Хаџи-Лега, за време на своето петгодишно владеење пропатувала низ светот, односно на сметка на клиниката била на 33 службени патувања, за што потрошила околу 20.000 евра.

Таа одела на симпозиуми, конгреси и на семинари во Јапонија, Сан Диего, Детроит, Палма де Мајорка, Берлин, Истанбул, Виена, Будва…

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”