НИНА АНГЕЛОВСКА: САМО 4 МИЛИОНИ ЕВРА ВКУПНО ЌЕ ЗАШТЕДИМЕ ЗА ДВА МЕСЕЦИ ОД КРАТЕЊЕТО НА ПЛАТИТЕ НА ФУНКЦИОНЕРИТЕ, А ДУПКАТА ВО БУЏЕТОТ ЌЕ БИДЕ ОКОЛУ 1 МИЛИЈАРДА ЕВРА!

0
1069

– Околу 250 милиони евра за два месеца ќе се заштедат од кратењето на платите на функционерите и уште околу 1 милион од кратењето на авторските договори. Дупката во буџетот ќе биде околу 1 милијарда евра!

Нина Ангеловска на прес во влада.