НИКОЛОСКИ : ВО СООБРАЌАЈНА НЕСРЕЌА ПРИ СУДИР НА КАМИОНИТЕ КОИ НОСАТ УВОЗЕН ЈАГЛЕН НА ОМИЛЕНАТА ФИРМА НА БЕЛОРУСКИОТ КОНЗУЛ ЗАГИНА ЧОВЕК – ВЛАСТА ВО ЗАМИНУВАЊЕ ВРШИ МАСОВЕН ГРАБЕЖН НА ЕЛЕМ И РЕК БИТОЛА

0
127

Власта на СДС И ДУИ на заминување прави масовна пљачка на ЕЛЕМ И РЕК Битола!

Целта е да се искраде што сѐ може на заминување!Тендери се штанцаат на дневна основанормално за омилената фирма на белорускиот конзул!

Исто така дневно десетици камиони носат увозен јаглен! Тие камиони транзитираат низ Новаци кон РЕК Битола.

Во сообраќајна несреќа при судир на еден од тие камиони со трактор, еден човек го загуби животот. Затоа жителите на Новаци организираат протести за крај на криминалот во ЕЛЕМ и РЕК Битола!

Утре – Понеделник 27-ми мај од 10 часот се случува уште еден таков протест! Жителите на Новаци ја имаат мојата поддршка!

А, за криминалот во ЕЛЕМ и РЕК Битола веднаш по формирањето на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ќе започнат соодветни постапки за расчистување!

Криминалците ќе одговараат!

Фејсбук статус на Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ