Никола Димитров: Нема среќни Македонци и Албанци, ако нема среќни граѓани на Република Македонија

0
1079

Раздели за да владееш, викна политичарот;

Обедини се и води, го покажа патот мудриот.

Гете (слободен превод)

Патот напред е само во се-граѓанско (и секако над-етничко) обединување околу тоа што најмногу и треба на Македонија, тоа што им треба на сите граѓани: департизирани силни независни државни институции; законот над лидерите; натпревар во способност наместо во послушност; поредок слеп за партиска припадност; социјална правда; политика на разговор и убедување наместо инат.

Нема среќни Македонци, нема среќни Албанци, ако нема среќни граѓани на Република Македонија.

Никола Димитров – Фејсбук статус