НЕ МУ Е ЛЕСНО ДЕНЕСКА НА ВЛАТЧЕ, ОТКАКО ГО ПОНИЖИЈА, ГО НАТЕРАА ДА И БАЦИ РАКА – Ѓорчев: Со Силјановска имаме шанса за добар резултат

0
1223

Главниот противкандидат на Силјановска Давкова на Конвенцијата на ВМРО ДПМНЕ за избор на претседателски кандидат Влатко Ѓорчев изјави дека изборот бил во фер и демократска процедура и се понуди да помага во кампањата.

-Делегатите демократски гласаа, целата постапка беше регуларна. Стојам на располагање за кампањата, имаме шанси за добар резултат. Важно е за Македнија да има баланс, навистина е потребно некој да се спротивстави. Гордана Силјановска може да го направи тоа. Ние ќе парираме во Парламентот, граѓаните со своите активности. Треба да ги доведеме состојбоите во Македонија во нормала, изјави Ѓорчев.