НЕ МОЖЕА СО ШИПКА, ПА УПОТРЕБИЈА ЕКСПЛОЗИВ – ВООРУЖЕНА ГРУПА ГИ КРЕНА ВО ВОЗДУХ БАНКОМАТИТЕ ВО ТОПАНСКО

0
1450

Како што може да се погледне во видеото од надозорната камера кое го сподели Зум.мк, едно лице упорно се обидува да ги отвори банкоматите, додека другите кружат околу, а во меѓувреме го нападнале и чуварот во трговскиот центар. На социјалните мрежи кружи видео од неколкуте вооружени и маскирани лица кои рано изутринава кои со експлозивна направа оштетиле неколку банкомати поставени во трговски центар во населбата Топанско Поле

Како што може да се погледне во видеото од надозорната камера кое го сподели Зум.мк, едно лице упорно се обидува да ги отвори банкоматите, додека другите кружат околу, а во меѓувреме го нападнале и чуварот во трговскиот центар. Откако не успеале, најверојатно со метална прачка да отворат некој од неколкуте поставени банкомати, во еден момент се гледа експлозија, при што биле оштетени. Засега не е познато дали разбојниците успеале во својата намера и дали покрај експлозијата ги отвориле и зеле пари од банкоматите.