СКАНДАЛ : НЕПОТИЗМОТ КАЈ РЕЖИМОТ И НЕГОВИТЕ ТАСТЕРИ НЕМА КРАЈ – Сопругата на режимскиот тастер Павле Саздов стана дипломат во амбасадата во Хаг

0
511

Сопругата на пратеникот Павле Саздов, Александра, и братучетка на судијката Александра Поп Стефанија чие име во моментов е актулено со случаите на СЈО ќе биде испратена на работа во амбасадата на Хаг,  дознава НОВАТВ од извори во Министерството за надворешни работи. Таа заминува во дипломатија како дел од административните дипломатски служби во амбасадата на Македонија во Холандија во рамки на новите постапки кои беа спроведени од Министерството, а со кои се пополнуваа испразнетите места во амбасадите и конзулатите. Александра Поп Стефанија (која има исто име како нејзината братучетка) во Хаг заминува од позиција раководител во еден од секторите во министерството каде што работи веќе 4 години.

Повеќе може да прочитате ОВДЕ